2021-06-12 21:58:46• hírek • Kocsis Zoltán

Eriksen állapota stabil, a meccs folytatódik

fotó: Bajnai Botond
fotó: Bajnai Botond

Továbbra sem tudni, mi történt a dán sztárral!

Folytatódott a Dánia-Finnország Európa-bajnoki csoportmérkőzés azt követően, hogy a 43. percben összeesett a hazaiak sztárja, Christian Eriksen.


Az olasz Inter 29 éves középpályása a 43. percben esett össze senkitől sem zavartatva. Az orvosi személyzet azonnal a pályára rohant, a közeli felvételeken azt lehetett látni, hogy az egészségügyi szakemberek szívmasszázst alkalmaznak, Eriksent ugyanis újra kellett éleszteni. Szűk negyed óráig ápolták a 109-szeres válogatottat, miközben a csapattársai egymást bíztatva, imádkozva, könnybe lábadt szemmel, arcaikat kétségbeesve eltakarva álltak "sorfalat" körülötte.


A hosszú ápolás után fehér "spanyolfallal" eltakarva vitték le Eriksent a pályáról egy hordágyon. Mint később kiderült, a dán játékos ekkor már magánál volt, fel tudta emelni fejét és kezét. Azonnal kórházba szállították, ahol az UEFA tájékoztatása szerint sikerült "stabilizálni" az állapotát.

 


Közel két óra várakozás után aztán folytatódott a mérkőzés is - az UEFA közlése szerint a játékosok kérésére. A finn játékosok tapssal köszöntötték a pályára lépő dán "riválisokat..."


Előbb bepótolták az első félidőből elmaradt 4 percet, majd öt percnyi pihenő után kezdődött a második félidő. MInden kétséget kizáróan ez volt az Eb-k történelmének legrövidebb szünete az első és a második játékrész között.....


Mindeközben a koppenhágai Parken Stadion közönsége Eriksent éltette! A finnek énekelték, hogy Christian, a dánok pedig folytatták: Eriksen!

    

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: